Ruoan alkuperämerkinnät selkeytyvät

Torstai 23.2.2017 klo 14:52


Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen, Mikko Kärnä ja Eerikki Viljanen kiittävät ministeri Kimmo Tiilikaista päätöksestä ruoan alkuperämerkintöjen selkiyttämisestä. Suomessa valmistettujen liha- ja maitotuotteiden ainesosien alkuperän merkintä tulee pakolliseksi maa- ja metsätalousministeriön antamalla asetuksella. Asetus on tarkoitus antaa kesäkuussa ja valmistajilla on tämän jälkeen kuuden kuukauden siirtymäaika merkintöjen toteuttamiseksi.

Kansanedustajat laativat asiasta viime vuoden toukokuussa toimenpidealoitteen, jonka allekirjoitti 108 kansanedustajaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että toimenpidealoitteemme on nyt johtanut toimenpiteisiin. Tämä on varsin poikkeuksellista ja harvinaista. Tästä on hyvä jatkaa työtä suomalaisen alkutuotannon, suomalaisen ruoan ja suomalaisuuden puolesta. 100-vuotias Suomi ansaitsi tämän päätöksen. Ministeri Tiilikaisen lisäksi haluamme kiittää kaikkia aloitteeseemme yhtyneitä kansanedustajia sekä asian valmisteluun rakentavasti suhtautunutta kotimaista elintarviketeollisuutta. ”

Kansanedustajat uskovat, että alkuperämerkintöjen selkiyttäminen lisää suomalaisten tuotteiden menekkiä ja luo ulkomaista lihaa käyttäville yritykselle painetta siirtyä käyttämään kotimaisia raaka-aineita.

Avainsanat: ruoka, alkuperämerkinnät, toimenpidealoite


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini