Viljelijöiden hyvinvointiin panostettava

Perjantai 25.8.2017 klo 12:14


Keskustaedustajien terveiset budjettiriiheen: Puheet viljelijöiden hyvinvointiin panostamisesta lunastettava

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen ja Eerikki Viljanen vaativat tekoja julkisuudessa puhuttujen viljelijöiden hyvinvointipanostusten perään.  He edellyttävät budjettiriihestä jatkoa Melalle myönnettyyn miljoonan euron tukeen mm. Välitä Viljelijästä -projektin jatkon turvaamiseksi. 

”Olemme valtionvarainministeri Petteri Orpon (kok.) jo keväällä ilmaiseman kannan kanssa täsmälleen samoilla linjoilla. Viljelijöistä pitää välittää ensi vuonnakin.”, kansanedustajat toteavat. 

He viittaavat Petteri Orpon Maaseudun Tulevaisuuden kolumniin 12.4.2017, jossa hän otti kantaa viljelijöiden hyvinvointiin tarkoitetun miljoonan tarpeellisuuteen ja tulevaisuuteen.

 ”Nämä puheet hyvinvointipanostuksista täytyy nyt ilman muuta lunastaa tai uskottavuus viljelijöiden keskuudessa kokee pahan kolauksen.”, Hakanen ja Viljanen lataavat.

 Kansanedustajien mukaan Melalle osoitetulla miljoonalla on ollut kokoaan suurempi positiivinen vaikutus tuottajakenttään.

 Sen avulla on tuettu viljelijöiden jaksamista erilaisissa elämän tilanteissa, esimerkiksi sairauteen, uupumiseen, ihmissuhteisiin tai yksinäisyyteen liittyvissä kysymyksissä.

 Myös rahoituksen kasvattamiselle olisi heidän mielestään tarvetta.

”Esimerkiksi alueellisten projektityöntekijöiden määrää tulisi kasvattaa. Nyt tehokasta työaikaa kuluu paljon matkustamiseen laajalla toimialueella.”, kansanedustajat sanovat.

 

Petteri Orpon kolumni:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/v%C3%A4lit%C3%A4-viljelij%C3%A4st%C3%A4-1.184859

Avainsanat: budjettiriihi, maanviljelijöiden hyvinvointi, rahoitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini