Kaikkien aistien kesä

Keskiviikko 13.6.2018 klo 16:34


Vaikka saimme jo toukokuussa nauttia auringosta ja poikkeuksellisista helteistä, silti kesän kelit ovat aina arvoitus. Onneksi Suomen kesässä löytyy aina nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille – satoi tai paistoi. Näin myös Vihdissä. Esimerkiksi kylien kesätapahtumat, urheilukilpailut, kesäteatteri ja elokuun perinteiset Vihti-päivät Wuosisatamarkkinoineen rytmittävät kivasti kesää, monia menovinkkejä löytyy esimerkiksi myös tästä lehdestä.

Aina tekemisen ei tarvitse olla järjestetty jonkun muun toimesta tai kestää pitkään. Paljon voi tehdä myös ilmaiseksi ja järjestää tekemistä myös itse. Kauniina iltana on mukavaa kävellä tai pyöräillä lähiluontoon, käydä vaikka Kokkokalliolla ihailemassa maisemia tai pulahtamassa jollain uimarannoista.

Parin tunnin rentoutuminen luonnossa, etenkin eväiden kera virkistää varmasti. Ehkäpä mukaan voisi kysyä naapurin mummoa tai pappaa tai sitä kaveria, jonka kanssa yhteydenpito on jäänyt vähemmälle. Yhteisöllisyys ja hyvä mieli syntyy pienistä teoista. Myös vanhat kunnon kesätalkoot joko tapahtumien yhteydessä tai vaikkapa naapuruston kesken ovat hauska tapa tehdä yhdessä.

Kesä on myös mitä mainioin aika tutustua Suomeen kotimaan matkailun keinoin. Suomi on pullollaan erilaisia tutustumisen arvoisia paikkoja, tapahtumia, tilaisuuksia, nähtävyyksiä. Kannustan tutustumaan ja olemaan utelias myös omassa ja lähikunnissakin.

Ja mitäpä olisi kesä ilman hyvää kotimaista ruokaa.

Suomesta löytyy monipuolinen maakuntien ruokakulttuuri, joka tarjoaa varsinkin kotimaisen satokauden käynnistyessä todella laajasti makuelämyksiä. Esimerkiksi kesän ensimmäiset uudet perunat, mansikat, herneet, porkkanat ja kotimainen kala- ja liha sekä muut herkut hellivät vatsaa. Ja metsä tarjoaa niin marjastajalle kuin sienestäjällekin mahtavat mahdollisuudet hyödyntää jokamiehenoikeuttaan. Poiminnan ohessa tulee kuin huomaamatta hoidettua myös terveyttä. Metsässä liikkumisella on todettu olevan monia terveysvaikutuksia, verenpaineen laskusta alkaen.

Itselläni kesä menee pitkälle kotitilan töissä ja erilaisissa kesätapahtumissa ihmisten kanssa jutellen ja terveisiä kuunnellen. Parin lyhyen kokousmatkan aikana aion tutustua paikallisiin tuotteisiin niin Kainuun kuin Satakunnankin suunnalla. Ehkä siepaten sieltä idean tai pari kokeiltavaksi myös omassa grillissä.

Toivotan kaikille kesälehden lukijoille hyvää, elämysrikasta ja rentouttavaa kesää!

Kirjoitus on julkaistu Luoteis-Uusimaan kesälehdessä 7.6.2018


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini