Isis-taistelijoiden hakeutuminen Suomeen estettävä

Keskiviikko 6.3.2019 klo 16.28 - Antti Kurvinen, Lasse Hautala, Pertti Hakanen, Juha Pylväs, Eerikki Viljanen

KANNANOTTO 6.3.2019

Keskustalaiset vaativat hallitukselta ripeitä päätöksiä:
ISIS-taistelijoiden hakeutuminen Suomeen estettävä


Keskustalaiset kansanedustajat Antti Kurvinen, Lasse Hautala, Pertti, Hakanen, Juha Pylväs ja Eerikki Viljanen vaativat hallitukselta ripeitä päätöksiä ja toimenpiteitä, joilla estetään ISIS-taistelijoiden paluu tai pyrkiminen Suomeen.

-    

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kannanotto, turvallisuus

Oikeus ikääntyä

Torstai 14.2.2019 - Eerikki Viljanen

Jokaisella ikääntyneellä on oikeus laadukkaaseen hoitoon ja hoivaan. Viime aikoina julkisuudessa käsitellyt laiminlyönnit vanhuspalveluissa ovat pöyristyttäviä. Toiminnan pitää olla eettistä ja iäkkäitä ihmisiä arvostavaa jokaisessa hoitoyksikössä – täysin riippumatta mikä taho hoidon järjestää tai palvelut tuottaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhuspalvelut, omaishoito

Suullinen kysymys maatalouden kannattavuudesta

Perjantai 8.2.2019 klo 17.47

Arvoisa puhemies. Suomalainen ruoka on maailman puhtainta. Se on maukasta ja edullista. Sen tulevaisuus on kuitenkin nyt uhattuna. Maatalouden tuotantokustannusten nousu, tuottajahintojen lasku yhdistettynä poikkeuksellisiin sääolosuhteisiin on ajanut tiloja kannattavuuskriisiin ja yhä useampaa uhkaa tuotannon lopettaminen.  

Tilanteen parantamiseksi on tällä vaalikaudella tehty jo paljon. Esimerkiksi ruuan alkuperämerkintävaatimuksia on laajennettu, on perustettu ruokavaltuutetun virasto reiluuttamaan ruokamarkkinoita, avattu vientiä uusille markkinoille ja kasattu kriisipaketteja pahimman yli pääsemiseksi. Pääministeri myös asetti selvitysmies Reijo Karhisen selvittämään keinoja maatalouden kannattavuuden ja suomalaisen ruuan tulevaisuuden turvaamiseksi. Selvitysmies on saanut työnsä valmiiksi tänään. Kysynkin arvon ministeriltä, hallitukselta: mitä seuraavaksi tehdään? 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maatalous, ruoka

Tunnin juna etenee

Maanantai 4.2.2019

Tällä vaalikaudella olen tehnyt ankarasti töitä länsi-uusmaalaisten väylähankkeiden puolesta. Merkittävin näistä hankkeista on Tunnin juna, uusi yhteys Turusta Helsinkiin. Kovalla työllä olemmekin saaneet nostettua sen yhdeksi valtakunnan kärkihankkeista.

Vaikka tarve nopeille raideyhteyksille on ilmeinen, on käynyt selväksi, ettei niitä kyetä rahoittamaan vaaditussa aikataulussa vain valtion suoralla budjettirahoituksella. Tämän takia tarvitsemme uusia rahoituskeinoja. Malleja on mietitty koko hallituskauden ajan.

Ratkaisu on nyt löytynyt, se on uuden hankeyhtiön perustaminen yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne, juna, ratahanke, tunnin juna

Päätöksenteon marssijärjestyksestä - Asuinpaikan valinnalla on väliä

Tiistai 8.1.2019 - Eerikki Viljanen

Huhtikuussa 2017 valittu uusi kunnanvaltuusto päätti ensitöikseen uudistaa kunnan strategian ja jatkaa Vihdin kunnan rakennusjärjestyksen uudistamista. Kuntastrategian otsikoksi valikoitui ”Asu siellä missä elät”. Samaisena vuonna Eduskunta hyväksyi myös lievennykset Maankäyttö- ja rakennuslakiin. Nämä rakentamista vapauttavat huojennukset haluttiin huomioida myös Vihdin rakennusjärjestyksessä. Viime syksynä luottamushenkilöille esiteltiin virkamiesten ehdotus tulevaksi rakennusjärjestykseksi. Esitetyt muutokset olivat pääosin myönteisiä. Mutta keskeiseen kipukohtaan, emätilatarkasteluun rakennusjärjestys ei ole tuomassa ratkaisua. Tämä ongelma on suunniteltu ratkaistavan erillisellä ohjeella, jossa linjataan kaava-alueiden ulkopuolisten alueiden rakentamisen periaatteet. Ja tässä ohjeessa linjan pitää muuttua strategian mukaisesti selvästi nykyistä säätelyä sallivampaan suuntaan.


 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rakennusjärjestys, asuminen, kaavoitus

Riista-aita sai rahoituksen

Perjantai 14.12.2018 klo 16.50

Kansanedustaja Eerikki Viljanen on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjettiin tekemistä lisäpanostuksista. Erityisen iloinen olen siitä, että tekemäni aloitteen hyväksymisen myötä 1-tien riista-aita saa rahoitusta. Valtiovarainvaliokunnan hankkeeseen osoittaman 350 000 euron avulla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta merkittävästi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: riista-aita, liikenneturvallisuus

Metsädebatti 2018 - keskustelutilaisuustallenne

Perjantai 26.10.2018 klo 12.53

Metsädebatti 2018 - keskustelutilaisuus metsäpolitiikasta Helsingissä 24.10.2018

https://www.youtube.com/watch?v=VuSNoifVSMQ&feature=youtu.be

Kommentoi kirjoitusta.

Tietoa, taitoa, tahtoa ja työtä

Maanantai 8.10.2018

Vihtiläisiä yrityksiä on jo yli 2000. Se on valtava määrä tietoa, taitoa, tahtoa ja työtä. Yrittäminen vaatii innostusta, tunteen paloa omaa alaa kohtaan ja rohkeutta laittaa itsensä likoon. Haastavuutta lisää usein vielä paine jatkuviin muutoksiin ja vaade reagoida niihin ketterästi. Yrittäjyys vaatii paljon, mutta se myös antaa paljon, ja monille yrittäjyys onkin työn lisäksi elämäntapa. Usein yrittäjän takaa löytyy monella tavalla auttava ja läsnä oleva puoliso, perhe ja läheiset. Myös toisten yrittäjien, järjestöjen ja yhteisön tuki yrittäjyydelle on todella tärkeää.   

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yrittäjyys, työpaikat

Naisvarusmiesten tasapuolinen kohtelu

Perjantai 5.10.2018

Eduskunnan puolustusvaliokunnan keskustalaiset jäsenet ja varajäsenet ovat jättäneet eduskunnalle toimenpidealoitteen naisten vapaaehtoisen asepalveluksen kehittämiseksi. Aloitteessa kiinnitetään huomiota muun muassa niihin ongelmiin, joita asepalveluksessa olleet naiset toivat esiin tuoreessa aiheesta tehdyssä kirjassa. 

Taustalla on sekä naisten että miesten kokema keskinäinen epätasa-arvoisuus asepalveluksessa. Lisäksi palveluksessa on myös esiintynyt häirintätapauksia, joihin pitää keskustalaisten mukaan pystyä puuttumaan myös rakenteellisin ratkaisuin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: asepalvelus, toimenpidealoite,

Eläinsuojelulaki suojelee lemmikkieläimiä tuotantoeläinten tavoin

Keskiviikko 15.8.2018

Keskustalaiset maa- ­­­­ja metsätalousvaliokunnan jäsenet Juha Pylväs, Pertti Hakanen ja Eerikki Viljanen ovat varovaisen tyytyväisiä hallituksen esitykseen laista eläinten hyvinvoinnista. Lakiesityksellä pyritään aidosti kaikkien eläinten hyvinvoinnin parantamiseen tuotantoeläinten ohella. Toistaiseksi lain toteutumisen seuranta jää koskemaan edelleen tuotantoeläimiä, koska säännöllinen eläinlääkäreiden tarkastus ei koske muita kuin tuotantoeläimiä.

"Näiltä osin lakiin jää vielä parannettavaa, jotta lemmikkieläinten kaltoinkohtelu, hylkäykset ja muut eläinten hyvinvointia heikentävät teot havaittaisiin tehokkaammin"

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläinsuojelulaki

Kaikkien aistien kesä

Keskiviikko 13.6.2018 klo 16.34

Vaikka saimme jo toukokuussa nauttia auringosta ja poikkeuksellisista helteistä, silti kesän kelit ovat aina arvoitus. Onneksi Suomen kesässä löytyy aina nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille – satoi tai paistoi. Näin myös Vihdissä. Esimerkiksi kylien kesätapahtumat, urheilukilpailut, kesäteatteri ja elokuun perinteiset Vihti-päivät Wuosisatamarkkinoineen rytmittävät kivasti kesää, monia menovinkkejä löytyy esimerkiksi myös tästä lehdestä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe veteraanipäivän juhlassa Vihdissa

Lauantai 28.4.2018

Tänä vuonna veteraanipäivän teemana on veteraanien perinnön siirtäminen tuleville sukupolville. Veteraanien perinnöstä toivon muistettettavan suunnattomien sotaponistusten ja uhrausten lisäksi sen eheyden joka maahamme oli vihollisen suureksi yllätykseksi syntynyt, vielä verrattain lyhyessä ajassa - ja huolimatta vuoden 1918 tapahtumista. 

Tämä oli mahdollista, koska Suomessa eheyden tehtävään tartuttiin kansallisella sovintopolitiikalla. Hyvä esimerkki tästä sovintopolitiikasta on Kyösti Kallion sata vuotta sitten Nivalan kirkossa pitämä puhe, jonka kiteytetty viesti kuului seuraavasti: 

"Meidän on luotava sellainen Suomi, jossa ei ole punaisia eikä valkoisia, vaan ainoastaan isänmaataan rakastavia suomalaisia, Suomen tasavallan kansalaisia, jotka kaikki tuntevat olevansa yhteiskunnan jäseniä ja viihtyvät täällä” 

Tämä sovintopolitiikka on tuottanut erinomaisia tuloksia ja tällä sovinnon tiellä meidän pitää jatkaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: veteraanit, itsenäisyys, sota, sovintopolitiikka

ÄLÄ #%&! KOSKE!

Keskiviikko 18.4.2018

Otsikon kaltaiset tervehdykset ovat nykyään liian yleisiä, kun avunantajat saapuvat paikalle.  Uhkatilanteet ensihoidossa on viime vuosina lisääntyneet. Ennen apuun saapuvaa hoitohenkilökuntaa kunnioitettiin enemmän ja heille annettiin työrauha. Nyt tämä on radikaalisti muuttunut.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hoitohenkilökunta, uhkatilanteet, työturvallisuus

Kehysriihestä apuja maatilojen ahdinkoon

Torstai 12.4.2018 klo 11.20

Maatiloilla on heikon markkinatilanteen ja katovuoden johdosta erittäin vaikeat ajat käsillä. Siksi on hyvä, että hallitus osoittaa niukasta taloustilanteesta huolimatta lisärahoitusta luonnonhaitakorvaukseen. Siksi onkin syytä kiittää Sipilän hallitusta maatilojen ahdingon helpottamisesta. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän on nyt huolehdittava, että hallitus löytää muiden menokohtien säästöistä kuluvan vuoden aikana tarvittavat varat, jotta tukitaso voidaan pitää ensi vuonna tämän vuoden tasolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maatalous, valtion talous,

Valinnanvapautta perheille

Perjantai 2.3.2018 klo 12.52

Kantani ajankohtaisen kysymykseen perhevapaauudistuksesta on selkeä. Uudistus on toteutettava perheiden ja lasten hyväksi, ei niiden kustannuksella. Muutoksia ei saa maksattaa lapsiperheillä.

Viimeksi ehdotettu toteutusmalli olisi tarkoittanut leikkausta arviolta kahdelle kolmasosalle perhevapaita käyttävistä perheistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, lapset, perhevapaauudistus

Pitkäjänteisyyttä metsäpolitiikkaan

Perjantai 9.2.2018

Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keränen aloitti kolumninsa (31.1.18) presidentti Paasikiveä mukaillen: ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku”. Sitaatti on erinomainen, mutta en ole varma tekeekö kolumni sille oikeutta. 

Kirjoituksessaan Keränen tuomitsee Luonnonvarakeskuksen (LUKE) kestävän hakkuumäärän arvioinnin kattavan vain teknis-taloudellisen kestävyyden, huomioimatta ekologista ja sosiaalista kestävyyttä. Hän korostaa tarvetta ekologisuuden kriteereiden tarkennukseen ja metsä-alan sosiaalisen kestävyyden määrittelyyn. 

Mielestäni Silja Keräsen kolumni on osittain rohkaiseva. Se osoittaa, että vihreissäkin on poliitikkoja, jotka tunnustavat maamme tärkeimmän luonnonvaran monta roolia. Metsiä ei pidä nähdä pelkkinä puupeltoina tai suojelukohteina. Mutta mielestäni listaan pitää lisätä myös metsäpolitiikan kestävyys. Kuten maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja kolumnissaan nosti esille, metsissä kvartaali ei ole kolme kuukautta vaan 25 vuotta. Siksi odotan myös vihreiltä pitkää metsäpolitiikan jännettä, johdonmukaisuutta ja sitä tosiasioiden tunnustamista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsäpolitiikka, puuenergia

Ruoan alkuperä pitää näkyä ravintoloissa

Keskiviikko 13.12.2017 klo 13.43

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara on kritisoinut lausunnossaan 27.11. Maa- ja metsätalousministeriön asetusta, joka velvoittaa ravintolat ilmoittamaan ruoassa käytetyn tuoreen lihan ja kalan alkuperän. Maran mielestä alkuperän ilmoittaminen lisää hallinnollista taakkaa ja perustelevat asiaa muun muassa sillä, että samankin annoksen alkuperä voi vaihdella ja kirjallinen esittäminen vaikeaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Keskustaedustajat tyrmäävät kokoomusministerin vihjailut EU-rahoituksen suuntaamisesta pois maataloudesta

Keskiviikko 13.9.2017 klo 15.05

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen, Eerikki Viljanen, Juha Pylväs ja Lasse Hautala tyrmäävät kokoomuslaisen ministeri Kai Mykkäsen vihjailut EU-rahoituksen suuntaamisesta pois maataloudesta. Heidän mukaansa maatalouden rahoituksen säilyminen on tulevalla EU:n budjettikaudella kiistaton välttämättömyys.

”Rahoituksesta leikkaaminen ei tule kuuloonkaan tilanteessa, jossa tuottajat elävät historiallisen syvässä talousahdingossa. Näin tekemällä vaarannettaisiin henkitoreissaan oleva kotimainen tuotantomme.”

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Budjettiriihen tuloksista

Torstai 31.8.2017 klo 16.01

Keskustakaksikko tyytyväinen budjettiriihen tuloksiin – elintarvikeketjun tasapainottaminen kuitenkin yhä vaatimuslistalla.

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen ja Eerikki Viljanen ovat tyytyväisiä, että viljelijöiden tarpeet nousivat budjettiriihessä esille. Kansanedustajat vaativat viime viikolla kannanotossaan mm. viljelijöiden hyvinvointipanostusten jatkamista.

 ”Viime viikkoinen vaateemme Välitä Viljelijästä –projektin rahoituksen jatkamisesta täyttyi ja miljoonan rahoitus jatkuu. Lisäksi riihessä osoitettiin myös lomituksen sijaisapumaksujen huojennukseen miljoona euroa.”

 ”Nämä ovat erittäin tärkeitä panostuksia viljelijöiden jaksamisen tueksi. Keskustaministerit ovat tehneet hyvää työtä riihessä.”, he sanovat.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjettiriihi, maatalous, elintarvikevienti, elintarvikeketju

Viljelijöiden hyvinvointiin panostettava

Perjantai 25.8.2017 klo 12.14

Keskustaedustajien terveiset budjettiriiheen: Puheet viljelijöiden hyvinvointiin panostamisesta lunastettava

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen ja Eerikki Viljanen vaativat tekoja julkisuudessa puhuttujen viljelijöiden hyvinvointipanostusten perään.  He edellyttävät budjettiriihestä jatkoa Melalle myönnettyyn miljoonan euron tukeen mm. Välitä Viljelijästä -projektin jatkon turvaamiseksi. 

”Olemme valtionvarainministeri Petteri Orpon (kok.) jo keväällä ilmaiseman kannan kanssa täsmälleen samoilla linjoilla. Viljelijöistä pitää välittää ensi vuonnakin.”, kansanedustajat toteavat. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjettiriihi, maanviljelijöiden hyvinvointi, rahoitus

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »