Olli Rehn on uskottavin toimimaan Puolustusvoimien ylipäällikkönä

Perjantai 19.1.2024 klo 8.18


Rehn on uskottavin toimimaan Puolustusvoimien ylipäällikkönä


Tasavallan presidentti toimii perustuslain mukaan Puolustusvoimien ylipäällikkönä. Ylipäällikkyys on osa presidentin tehtävää Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajana.


-Keskustan ja valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Olli Rehn on presidenttiehdokkaista nostanut voimakkaimmin esille kansallisen puolustuksen ja maanpuolustushengen merkityksen Suomen turvallisuuden takaajina. Reservin luutnanttina Rehn on korostanut sitä, että kriisin kohdatessa Suomea puolustaisimme ensisijaisesti me suomalaiset itse, meidän reserviläisarmeijamme. Rehn on painottanut kansallisesta puolustuskyvystä huolehtimista myös jatkossa. Rehn on maanpuolustuksen näkökulmasta ja monipuolisen johtajakokemuksensa pohjalta uskottavin toimimaan Puolustusvoimiemme ylipäällikkönä, Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eerikki Viljanen katsoo.


- Rehn on osoittanut halunsa palvella isänmaata myös maanpuolustajana jo nuorella iällä. Kullakin suomalaisella nuorella on tietysti täysi oikeus tehdä omat ratkaisunsa. Mutta on syytä muistaa, että ilman laajaa nuorten miesten ja naisten sitoutumista sotilaalliseen maanpuolustukseen, meillä ei olisi maanpuolustuksellemme välttämätöntä reserviläisarmeijaa, jolle nyt vaaleissa valitsemme ylipäällikköä, Viljanen summaa.


-Kataisen ja Stubbin hallitus leikkasi kymmenen prosenttia Puolustusvoimien rahoituksesta vuosina 2012-2015, mikä ajoi Suomen puolustuskyvyn liian alas. Tällaisiin virheisiin ei olisi ollut varaa turvallisuusympäristön muututtua yhä vaarallisemmaksi Venäjän vallattua Krimin vuonna 2014. Seuraavat hallitukset ovat onneksi parantaneet valmiuttamme ja puolustuskykyämme.


-Rehn on painottanut kansallisesta puolustuskyvystä huolehtimista pitkäjänteisesti. Rehn on korostanut terveen talouden merkitystä Suomen puolustuksen resurssien turvaajana. Maanpuolustuksen kannalta Rehn on vakuuttavin valinta tasavallan presidentiksi.

Lue lisää Suomenmaan verkkolehdestä. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini