Yllätys

Perjantai 1.1.2010 - Eerikki Viljanen


Kuten sivuilla käyneet ovat huomanneet, pidin vaalien jälkeen taukoa blogini kirjoittamisessa. Ja kuten edellisessä blogissani totesin, en oikein vieläkään tiedä mitä vaalituloksesta pitäisi ajatella. Äänimääräni kasvoi, ja kiitokset äänestäjilleni siitä. Toisaalta putosin valtuustosta, mikä on tulkittavissa "demokraattisen" puhevaltani menetykseksi - toimivallan se ainakin vei.

Vaalien jälkeen todella monet ovat olleet minuun yhteydessä ja hämmästelleet vaalitulosta. Harmitteluja on tullut usealta taholta. Nyt pari viikkoa tulosta mietittyäni, tunnelmani ovat yhä hieman sekavat. Mielessä on pettymys, toisaalta hämmästys ja osaltaan ehkä helpotuskin.

Pettymyksen tunne johtuu pääosin siitä, että olen todella satsannut luottamustehtävieni hoitamiseen. Päätyöni tarkastuslautakunnassa on ollut haastavaa, antoisaa ja mukavaakin. Vaalien kannalta tarkastuslautakuntatyön varjopuoli lienee se, että tarkastuslautakunnan tehtävä on arvioida mennyttä aikaa ja jo tehtyjä toimia. Menneisyyden arvioiminen taas aiheuttaa sen, ettei lautakunnan tekemä työ näy juurikaan julkisuudessa.

Valtuustotyössä olen ollut erittäin aktiivinen pitäen puheita ja tehden aloitteita. Pääpaino valtuustotyössäkin toki on kokouksiin valmistautumisessa, neuvotteluissa, taustoituksissa ja oman valtuustoryhmän kantoihin vaikuttamisessa. Uskon panokseni näkyneen erityisesti kokouksiin valmistautumisessa ja valtuustoryhmän kantaan vaikuttamisessa. Myös tämän taustatyön ongelma on se, ettei työ juurikaan näy ryhmän ulkopuolelle.

Itse asiassa panostukseni taustatyöhön taisi parhaiten näkyä lähinnä viime eduskuntavaalien alla, jolloin enemmistö Keskustan luottamushenkilöistä (muut ehdolla olleet poislukien ;-) ) antoivat minulle julkisesti tukensa.

Kuten edellä mainitsin, myös hämmennystä on ilmassa. Putoamiseni muissa ihmisissä aiheuttamat sympatiareaktiot ovat olleet hämmentävä yllätys. Toisaalta tiesin monien pitävän toimintatavastani, mutta yli puoluerajojen ulottuva sympatia on ollut silti hämmentävää.

Luottamustoimiin liittyvästä vastuusta vapautuminen lienee syynä lievään helpotuksen tunteeseeni. Mielelläni olisin vastuunkantamista jatkanut, mutta "kansa antaa ja kansa ottaa". Helpotus voi johtua myös siitä, että välillä on hyvä tutkiskella mitä sitä oikein elämällään tekee. Olen käyttänyt pääosan vapaa-ajastani politiikkaan ja sen eri tehtäviin. Nyt tämä tilanne varmaankin muuttuu. Muutos tuntuu toki pettymyksenäkin, sillä vasta viime vuosina olen kokenut saavuttaneeni vaikuttamiseen tarvittavat tiedot ja taidot sekä oppineeni siihen tarvittavat keinot.

Tämän tekstin otsikko viittaa myös siihen, että olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon näillä sivuillani on ollut kävijöitä vaalien jälkeen. Tilanne yllätti varsinkin siksi, koska vaalien jälkeen vedin henkeä, enkä kirjoitellut sivuille. Päätin tänään että päivittelen sivuja ainakin vuoden vaihteeseen. Jatkosta päätän sitten kävijämäärien ja sivuista saamieni kommenttien perusteella. Joten kommentoikaahan.

 

 

 

 

 

Avainsanat: Valtuusto, blogi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini