Kampanja liikkeelle

Maanantai 28.2.2011 - Eerikki Viljanen


Kampanja liikkeelle

Avasin tänään vaalikampanjani kiertämällä pääministeri Mari Kiviniemen kanssa Länsi- ja Keski-Uudellamaalla aurinkoisissa tunnelmissa. Ohjelmassa oli tilaisuudet Lohjalla, Vihdissä, Karkkilassa ja Hyvinkäällä. Tunnelma kierroksella oli erittäin hyvä, selvää vaali-innostustakin oli yleisössä havaittavissa.
 
Tapahtumien luonteen vuoksi ehdokkaiden puheenvuorojen piti olla lyhyitä ja ytimekkäitä. Typistin teemani kolmeen kokonaisuuteen:

1. Vapaan valinnanmahdollisuuden puolesta - pakkokeskittämistä vastaan. Tämän kohdistin erityisesti kritiikiksi esiintyvää ”vapaavuorelaista” keskittämispolitiikkaa kohtaan. Suomalaisilla pitää mielestäni edelleen olla valinnan vapaus siitä missä he haluavat asua, tehdä työtä tai yrittää.

Valinnanmahdollisuus on oltava myös lastenhoitomuodon valinnassa kuin siinäkin kuinka ja missä vanhuksista huolehtiminen on järjestetty.

2. Hyvinvointipalvelut on turvattava. Varmin tapa turvata palvelut on huolehtia niiden rahoituspohjasta. Tavoitteina ovat oikeudenmukainen verotus, työnteon ja työssä jaksamisen tukeminen, sekä yrittäjyyden ja työpaikkojen luomisen tukeminen.

3. Biotaloudesta kestävästi lisää omavaraisuutta, energiaa, työtä ja yrittäjyyttä. Suomella on todella merkittävät luonnonvarat. Näinä Kiina-ilmiön aikoina meidän on hyödynnettävä osaamisemme ja luonnonvaramme paljon nykyistä paremmin. Suomalaisesta ruoasta, uusiutuvasta energiasta ja puunkäytön monipuolistamisesta ja jalostusasteen nostamisesta on meille luotavissa ”uusi Nokia”. Ja mikä parasta, omiin luonnonvaroihimme, työhömme, yrittäjyyteemme ja osaamiseemme nojautuva biotalous ei ole siirrettävissä Kiinaan, vaikka suhdanteet heittelisivätkin.

Näin aluksi. Lisää tavaraa on tulossa sivuille kampanjan edetessä.

Avainsanat: kampanja, vaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini