Vihdin Keskustan kannanotto

Torstai 10.3.2011 - Asko Autelo


Keskustan Vihdin kunnallisjärjestö päätti tänään kokouksessaan ottaa kantaa ehdokkuuteni puolesta. Julkaisen tämän kannanoton tässä päiväkirjassanikin siltä varalta jos se vaikka ei läpäise lehdistön julkaisuseulaa.

 

Kannanotto Eerikki Viljasen puolesta Vihdissä 10.3.2011

Vihdin Keskusta kannattaa Viljasta

Keskustan Vihdin kunnallisjärjestö kannattaa tulevissa eduskuntavaaleissa Eerikki Viljasta. Kunnallisjärjestön johtokunnan mielestä Viljasesta Vihti ja koko Uusimaa tulee saamaan asiantuntevan ja osaavan päätöksentekijän, jolla on sekä paikallistuntemusta että näkemystä koko Uudenmaan kehittämisestä.

Viljanen on nuoresta iästään huolimatta kokenut vaikuttaja ja järjestötoimija. Hänellä on kokemusta Vihdin kunnan ja Vihdin seurakunnan luottamustoi-mista jo yli 15 vuoden ajalta. Johtokunta korostaa, ettei pitkä ura ole Viljasen saavutus, vaan se miten hyvin hän on tehtävänsä hoitanut.


Taitavaksi neuvottelijaksi tunnetun Viljasen tällä hetkellä merkittävin luottamustehtävä Vihdissä on Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajuus. Vihdin lisäksi Eerikki Viljanen on kartuttanut aluetuntemustaan edustamalla Vihtiä niin Karkkilan kaupungin isännöimässä kuntayhtymä Puhdissa kuin Lohjan vetämässä Länsi-Uudenmaan ympäristöterveyslautakunnassakin. Yhteiskunnallisten asioiden lisäksi Viljanen toimii myös maa- ja metsätalouden, metsästyksen, kalastuksen, vapaaehtoisen maanpuolustuksen asioiden ja järjestöjen parissa.


Keskustan valtuustoryhmä on Viljasen johdolla toiminut aktiivisesti kunnan palveluiden parantamiseksi sekä yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittämiseksi Vihdissä. Keskustan valtuusto-ryhmän linja on, että lähipalveluja on kehitettävä koko kunnan alueella.

Viljanen on perehtynyt hyvin Vihdin elinkeinopolitiikkaan ja on toiminut aktiivisesti hyvän työnantajapolitiikan, työllisyyden, elinkeinopolitiikan ja yrittäjyyden puolesta.


Keskustan Vihdin kunnallisjärjetön mielestä juuri nyt on erittäin tärkeä saada eduskuntaan asiat osaava ja taitava vaikuttaja ajamaan vihtiläisten ja uusmaalaisten asiaa. Vihdin ja muiden kuntien uhkana on jääminen metropolipolitiikan pelinappulaksi. Tuore maakuntakaavaluonnos on hyvä esimerkki siitä tulevaisuudesta, joka Vihtiä uhkaa ilman vahvaa puolustajaa. Toteutuessaan kaavaluonnos pysäyttäisi myös Vihdin kehityksen täysin; kunnastamme kaavaillaan lähinnä pääkaupunkiseudun läheistä ”ulkoilmamuseota”. Luonnoksessa Uudenmaan kaupankäynnin, asumisen ja työpaikkojen sijoittumisen alueet pakkokeskitetään Kehä III:n sisäpuolelle. Tulevalla eduskuntavaalikaudella käsittelyyn tulee muun muassa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus, jossa määritellään niin työpaikka- kuin asuntorakentamisen ja sijoittumisen ehdot Uudellemaalle. Jos me emme saa edustajaamme vaikuttamaan lainsäädäntöön, uhkana on että maakuntakaavaan suunnitellusta pakkokeskittämisestä tulee sääntö eikä poikkeus. Uudellemaalle ja vihtiläisille on ensiarvoisen tärkeää saada eduskuntaan sellainen edustaja, joka tuntee jo valmiiksi sekä asiat, ihmiset että vaikuttamisen keinot.

Tunnettu toimija puolueen sisällä


Eerikki Viljanen on ollut pitkään mukana Keskustan puolueen toiminnassa sekä luottamustehtävissä että työntekijänä. Lähes 20 vuoden ura Uudenmaan Keskustan piirihallituksessa sekä työt puoluetoimistolla ja eduskuntaryhmässä ovat tehneet Viljasen tunnetuksi luotettavana asiantuntijana. Luottamus on tuonut Eerikki Viljaselle paikan niin Keskustan periaateohjelma- kuin hallitusneuvotteluiden valmistelutyöryhmäänkin. Vaikuttamistyö eduskunnassa, sidos-ryhmät ja muiden puolueiden toimijat ovat tulleet Viljaselle erittäin tutuiksi hänen toimiessaan Keskustan eduskuntaryhmän kansliassa maa- ja metsätalouspoliittisena sihteerinä. Hyvät verkostot ja yhteydet ovat tärkeitä etenkin maakunnallisten asioiden eteenpäin viemisessä eduskunnassa.

Vihdin Keskusta on yhtenäisenä Viljasen takana


Keskustalla on edellisen kerran ollut Vihdistä vain yksi eduskuntavaaliehdokas vuonna 1991, jolloin Eerikki Viljasen isä Pekka Viljanen tuli valituksi eduskuntaan. Tämän jälkeenkin vihtiläiset Keskustan ehdokkaat ovat saavuttaneet epäedullisesta ehdokasasettelusta huolimatta hyviä tuloksia. Eerikki Viljanen oli ensimmäisen kerran ehdolla vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Tulos oli hyvä, Viljanen on tällä hetkellä toisella varakansanedustajan paikalla. Kasvanut kannatus Vihdissä ja naapurikunnissa sekä edullinen ehdokasasettelu antaa Viljaselle nyt erinomaiset mahdollisuudet läpimenoon. Keskustan Vihdin kunnallisjärjestö tekee hartiavoimin töitä ehdokkaansa valinnan varmistamiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini