Kunnanjohtajan sijaisen valinta

Maanantai 7.9.2015


On hyvä asia, osoittaa että kuntamme johtamista ja johtajaa arvostetaan - kun ministerin kutsui Samin Miettisen erityisavustajakseen.

Vihdissäkin me olemme monesti moittineet kuntaamme koskeneita valtionpuolelta tulleita ohjeita ja määräyksiä. Ei jää kertaan eikä kahteen, kun olemme toivoneet että saisimme kuntamme näkemyksiä paremmin huomioiduksi näiden pykälien valmistelussa.

Uskon että kunnanjohtajaamme Sami Miettistä on poltellut nämä samat asiat. Hän on nähnyt jo kahdessa kuntajohtajan pestissä mikä valtion puolella toimii ja missä mennään metsään.

Siksi en ihmetellyt, että Miettinen halusi vastata myöntävästi hänelle esitettyyn erityisavustaja kutsuun. Vaikka mielellämme olisimme hänet täällä pitäneet nämäkin kaksi vuotta, niin uskon, että tämäkin järjestely koituu meidän vihtiläisten eduksi.

Miten sitten kunnanjohtajan paikka täytetään. Me olemme onnekkaassa asemassa, että meillä on useampia henkilöitä, joita tähän asemaan pystyttiin miettimään.

Keskustan valtuustoryhmä on tyytyväinen kunnanjohtajan sijaisen hakuprosessiin, sekä nyt käsissämme olevaan päätösesitykseen.

Kannatamme talous- ja strategiajohtaja Hannu Nummelan valitsemista kunnanjohtajaksi 8.9.2015- 31.7.2017.

Uskomme että Hannun valinnalla, sekä hyvillä työnjaoilla esimerkiksi hallintojohtajan ja kunnanjohtajan välillä kuntamme johtaminen on hyvissä käsissä.

Hannun valinnan lisäksi, haluamme korostaa- että asioiden hyvä sujuminen tämänkin sijaisuuden aikana riippuu meistä kaikista.

Kuten Rajajärvi talous katsauksessa totesi, kunnan henkilöstö on hyvin sitoutunut talouden tasapainottamiseen.

Puheenvuoro Vihdin valtuustossa 7.9.2015

Avainsanat: kunnanjohtaja, sijainen, valtuustopuhe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini