Piristysruiske

Keskiviikko 4.5.2016


Talouden taantuma ja aikaisempi pääkaupunkiseudun ydintä suosinut politiikka on uhannut kuihduttaa alueemme elinvoimaa. Olemme kaivanneet jo pitkään Länsi-Uudellemaalle jonkinlaista piristysruisketta joka avaisi uusia mahdollisuuksia ja tulevaisuuden näköaloja. Tästä syystä olen erityisen tyytyväinen, että Turun ja Helsingin välinen ns. Tunnin juna hankkeen etenemisestä. Nyt uskon, että uusi raideyhteys syntyy, koska saimme ajettua hallituksen tulevien vuosien budjettikehykseen 40 miljoonaa radan suunnitteluun.

Vaikka ensimmäiseen junavuoroon uudella radalla on vielä matkaa, suunnittelun aloittaminen ja hankkeen saaminen mukaan EU:n Ten T- hankeverkostoon on vahva ja määrätietoinen viesti alueemme puolesta.

Alueen elinvoimaisuus, talouskasvu ja ihmisten liikkuvuus paranevat. Nykyinen työ- ja yrityselämä vaatii verkostoitumista eikä työpaikka tai asiakkaat enää välttämättä sijaitse yhdessä kiinteässä pisteessä. Siksi kaikki tämänkaltaiset ratkaisut antavat elinvoimaa ja kasvua jo suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.

Eri selvitykset ja laskelmat ovat osoittaneet monenlaisia hyötyjä tunnin junassa. Näitä selvityksiä on tehty yhteistyössä alueen kuntien, maakuntaliittojen, yritysten ja eri viranomaisten kanssa. Tätä pohjatyö oli erinomainen pohja nyt tehdylle ratkaisulle.

Hallitus osoitti tässäkin asiassa, että sillä on tahtoa viedä asioita eteenpäin.

Tunnin junan myötä myös paikallisliikenteen junille avautuu uusia mahdollisuuksia. Viljanen pitääkin tärkeänä, että kokonaisuus suunnitellaan tarkasti. Joustava ja tarkoituksenmukainen paikallisliikenne tukee tätä kokonaisuutta, oli sitten kyse opiskelijoista, työssä käyvistä tai vaikkapa harrastusten vuoksi liikkuvista.

 

Avainsanat: tunnin juna, talouskasvu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini