Kriisitukea viljelijöille

Perjantai 2.9.2016 klo 12:55


Olen tyytyväinen, että viljelijöiden tukalaan tilanteeseen on tulossa helpotusta. Hallituksen budjettiesityksen kriisipaketti ei markkinatilannetta muuta, mutta sillä pitää pystyä tukemaan ainakin suurimmissa vaikeuksissa olevia tiloja. Apu kohdentunee erityisesti hiljattain investoineille tiloille, jotka kärsivät eniten kansainvälisistä pakotteista ja ylipäänsä tuottajahintojen romahtamisesta.

Esitys on kokonaisuus, jossa kiinnitetään huomiota viljelijöiden maksuvalmiuteen, verotukseen ja jaksamiseen.
Erityisen hyvänä pidän sitä, että kotimaisen, puhtaan ruoan asemaa markkinoilla tullaan parantamaan. Maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikainen on linjannut, että maito- ja lihatuotteille tulisi alkuperämerkintävaatimukset keväällä 2017.

Olen nostanut alkuperämerkinnän tärkeyttä ja merkitystä esille kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Olen hyvin tyytyväinen, että tähän asiaan on valmisteilla muutos. Tässä kohtaavat kuluttajan ja tuottajan etu. Viljelijät tuottavat puhdasta suomalaista ruokaa ja kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia siitä, missä ja miten ruoka on tuotettu. Parempi jäljitettävyys ja selkeämmät pakolliset pakkausmerkinnät tekevät mahdolliseksi myös sen, että kullekin elintarvikkeelle muodostuu sen laadunmukainen, oikea hinta.

Pidemmällä aikavälillä maatalouden kannattavuutta voidaan kestävimmin parantaa siten, että viljelijät saavat työstään ja tuotteistaan oikeudenmukaisen hinnan. Tässä työssä tarvitaan hyvää ja vastuullista yhteistyötä kaikkien toimijoiden kesken.

Avainsanat: maatalous, alkuperämerkintä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini