Kaavoitusohjelma

Tiistai 13.12.2016


Kaavoituskatsaus – kaavoitusohjelma

Keskustan valtuustoryhmän mielestä kaavoituksessa on edettävä strateginen yleiskaava kärjessä, sen rinnalla on rakennusjärjestys uusittava vastaamaan uuden maankäyttö - ja rakennuslain vaatimuksia- ja päivitettävä muutenkin.

Nythän niin sanottujen koko kunnan, myös haja-asutusalueiden rakentuminen on jatkossa huomattavasti nykyistä helpompaa- ja se riippuu paljon entistä enemmän meidän kunnan omista päätöksistä.

Keskustan mielestä tämä strateginen koko kunnan kehittäminen pitää olla kärjessä, ja nämä meillä käsittelyssä olevat muotoiltu mahdollistavat sen. 

Koko kunnan strategisen suunnittelun jälkeen seuraavalla sijalla perässä sitten tulevat nämä tietyille vuosille jo suunnitellut pienemmät yksityiskohtaiset kaavat - Jotka virkavastuulla on meille tänään tänne päätettäviksi esitelty.

Me kaikki tiedämme, että meillä kuntana on teollisuustonteista puutetta. Eli teollisuustonttien kaavoitusta ei tarvittavissa määrin voi ohjelmassa olla. Mutta olemme ymmärtäneet, tai oikeammin saaneet vastauksen, että teollisuustonteiksi / alueiksi sopivia maita pyritään kunnalle hankkimaan ja jos/ toivottavasti kun maata jostain saadaan - niin sitten aloitetaan pikaisesti sitä kaavoittamaan, vaikka sitä ei ole suunnitelmaan merkitty- kyseessähän on siis suunnitelma. 

Koko kunnan strategisen yleiskaavan laatimisen rinnalla meidän tulee jatkossa huomioida nykyistä suunnitelmaa paremmin tulevan ns. Tunnin junan tuomat muutokset Vihdin kaavoitukseen ja kuntaan kokonaisuudessaan.

Toivon että kunnassa ollaan joka portaalla sitouduttu toimimaan siten, että tuleva ratalinjaus, asemat ja radan hyödyntämismahdollisuudet ovat meille vihtiläisillä mahdollisimman hyvät.

Talous on kääntynyt, uskomme että kaikenlainen tonttikauppa tulee piristymään jo tulevana kesänä.  Ja tähän kunnan on varauduttava sillä, että tarjolla on kaikenlaisia tontteja kunnan toimesta- sekä oltava valmius suunnata nykyistä vapaampaa rakentamista yksityisillä mailla.

Kun kaavoituksessa on nyt siirrytty ELY:n virkamiesvallasta kansanvaltaan- kannustan kaikkia kuntalaisia kiinnostumaan kuntavaaleista- ehdokkaana tai äänestäjänä.  Tulevissa kunnissa ei päätetä sote:sta nykyisissä määrin, mutta asuin ympäristöstämme ja etenkin kaavoituksesta paljon suuremmassa määrin kuin tähän asti on totuttu.

Puheenvuoro Vihdin valtuustossa 20.3.2017

Avainsanat: kaavoitus, rakentaminen, valtuustopuhe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini