Kysymyksiä ja vastauksia - sunnuntaina äänestämään!

Perjantai 7.4.2017


Kiertäessäni kuntavaalikentillä minulle tehdyissä kysymyksissä ja neuvoissa muutama asia on noussut ylitse muiden. 

Usein on kysytty, että onko kuntavaaleilla vielä merkitystä? Kyllä, SOTE- uudistuksenkin jälkeen kunnissa tehdään suuri osa arkeemme suoraan vaikuttavista päätöksistä. Romuttaako SOTE- uudistus meidän palvelut, säilyykö terveysasema? SOTE- uudistus tehdään, jotta palvelut voidaan turvata. Valinnanvapauslainsäädännön myötä palveluiden tarjonta todennäköisesti paranee Vihdissä. Pelkoa palvelupisteiden vähenemisestä tällä väestöpohjalla ei mielestäni ole.

Kysytty on myös henkilökohtaisemmin, että onko minulla kiinnostusta ja aikaa valtuustotyöhön? Ehdottomasti on, koen erittäin tärkeäksi vaikuttamisen ja viestin viemisen kunnasta eduskuntaan ja päinvastoin. Kunta- ja valtakunnan politiikka tukevat toisiaan, riippuvat toisistaan ja niihin otetaan se aika mikä asioiden hyvään hoitamiseen tarvitaan.

Kannatatko rakentamisen vapauttamista, lupien myöntämistä myös kaava-alueiden ulkopuolelle?  Kannatan, olen tyytyväinen, että saimme eduskunnassa juuri läpi muutokset maankäyttö –ja rakennuslakiin. Nyt meidän pitää huolehtia siitä,  että nämä lainhelpotukset hyödynnetään Vihdissä. Uudessa rakennusjärjestyksessä koko kuntaa ei pidä asettaa suunnittelutarvealueeksi.

Kannatatko Vihti-lisän palauttamista? Kannatan perheiden vastuullista valinnanvapautta, oli kyse sitten asuinpaikasta, lasten tai vanhusten hoidosta. Vihti-lisä pitää palauttaa heti, kun kunnan taloudellinen tilanne sen sallii.

Myös sitä on kyselty, että tarvitseeko sinua äänestää, kun muutenkin saat niin paljon ääniä? Kyllä tarvitsee! Kaikissa vaaleissa jokainen ehdokas lähtee nollilta ja vain annetut äänet lasketaan ja vaikuttaa.

Avainsanat: kuntavaalit, sote-uudistus, rakentaminen, Vihti-lisä, äänestys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini