Budjettiriihen tuloksista

Torstai 31.8.2017 klo 16:01


Keskustakaksikko tyytyväinen budjettiriihen tuloksiin – elintarvikeketjun tasapainottaminen kuitenkin yhä vaatimuslistalla.

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen ja Eerikki Viljanen ovat tyytyväisiä, että viljelijöiden tarpeet nousivat budjettiriihessä esille. Kansanedustajat vaativat viime viikolla kannanotossaan mm. viljelijöiden hyvinvointipanostusten jatkamista.

 ”Viime viikkoinen vaateemme Välitä Viljelijästä –projektin rahoituksen jatkamisesta täyttyi ja miljoonan rahoitus jatkuu. Lisäksi riihessä osoitettiin myös lomituksen sijaisapumaksujen huojennukseen miljoona euroa.”

 ”Nämä ovat erittäin tärkeitä panostuksia viljelijöiden jaksamisen tueksi. Keskustaministerit ovat tehneet hyvää työtä riihessä.”, he sanovat.

 Myös LFA-tukeen kaavaillun leikkauksen osittaisesta torjumisesta kansanedustajat myöntävät omilleen kiitoksen.

 ”Pahin tukileikkaus saatiin onneksi torpattua kriisirahaston avulla. Silti valitettavaa on, että tukea joudutaan yhä vähentämään 5:llä eurolla hehtaarilta hallitusohjelman kirjauksen mukaisesti.”

 ”Huomattavasti heikompaan lähtötilanteeseen nähden lopputulos on nyt hyväksyttävissä pitkin hampain.”, kansanedustajat toteavat.

 Viljasen ja Hakasen mukaan jäljelle jäävä tukileikkaus korostaa entisestäänkin tarvetta sekä viennin edistämiseen, että elintarvikeketjun pelisääntöjen tarkistamiseen ja ketjun tasapainottamiseen.

 ”Vientiin suunnattu rahoitus on hyvä päätös pitkän tähtäimen kannattavuuden parantamiseksi.”

 ”Elintarvikeketjun epätasapaino jäi kuitenkin yhä käsittelemättä. Vaadimme konkreettisia esityksiä ketjun reiluuttamiseksi mahdollisimman pian”, he ilmoittavat jyrkästi.

Avainsanat: budjettiriihi, maatalous, elintarvikevienti, elintarvikeketju


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini