Tietoa, taitoa, tahtoa ja työtä

Maanantai 8.10.2018


Vihtiläisiä yrityksiä on jo yli 2000. Se on valtava määrä tietoa, taitoa, tahtoa ja työtä. Yrittäminen vaatii innostusta, tunteen paloa omaa alaa kohtaan ja rohkeutta laittaa itsensä likoon. Haastavuutta lisää usein vielä paine jatkuviin muutoksiin ja vaade reagoida niihin ketterästi. Yrittäjyys vaatii paljon, mutta se myös antaa paljon, ja monille yrittäjyys onkin työn lisäksi elämäntapa. Usein yrittäjän takaa löytyy monella tavalla auttava ja läsnä oleva puoliso, perhe ja läheiset. Myös toisten yrittäjien, järjestöjen ja yhteisön tuki yrittäjyydelle on todella tärkeää.   

Meillä päättäjillä pitää olla rohkeutta tehdä hyviä ja kauaskantoisia ratkaisuja, jotka luovat työpaikkoja, vakautta ja turvallisuutta. Aivan kuten Vihdin kunnan strategiassa todetaan, kunnan elinvoimaisuus tarvitsee yritysten ja työpaikkojen kasvua. Tätä tullaan edistämään laajalla toimenpidekirjolla tonttitarjonnasta palveluntuotantoon. Aina ja useinkaan kyse ei edes ole suurista taloudellisista satsauksista. Esimerkiksi kunnan tarjoamat yritysten käytännön palvelut pitää löytyä helposti, saada nopeasti, vaivattomasti ja yhdestä paikasta.

Valtion toimien pitää olla ennustettavia ja luoda omalta osaltaan vakaata toimintaympäristöä yrittäjille. Tällä vaalikaudella yrittämisen ja työllistämisen edellytyksiä on parannettu monilla tavoin. Tuottavuus ja työllisyys on saatu kauan kaivatulle kasvu-uralle. Joustavuuden parantamiseksi turhia normeja on karsittu, työmarkkinoita on kehitetty, veropolitiikassa on otettu entistä paremmin huomioon eri yritysmuodot ja yrittäjien sosiaaliturvan aukkoja on paikattu. Mutta paljon on vielä tehtävää. Ministeri Lintilä onkin juuri näinä päivinä vastaanottanut ehdotuksen ensimmäiseksi yrittäjyyden edistämisen toimenpideohjelmaksi.

Työllä on keskeinen osa elämää. Päätös yrittäjäksi ryhtymisestä tai työntekijän palkkaamisesta on usein yhtä merkittävä yrittäjän tulevaisuudelle kuin hyvä työpaikka on työntekijälle. Työmarkkinaosapuolien pitää palata vastakkainasettelusta neuvottelupöytään rauhan palauttamiseksi työmarkkinoille. Tavoitteeksi voisi asettaa sen, että jokainen menestyvä yritys haluaa pitää kiinni hyvistä työntekijöistä, työntekijöillä on hyvä oikeusturva ja vahva intressi yrityksen menestymiseen.

Suomi on kovalla työllä ja osaamisella rakennettu menestystarina ja niihin jatkossakin luotamme. Uskon vahvasti Vihdin ja vihtiläisten yritysten menestymiseen tulevaisuudessakin. Pärjäämme, kun meillä on rohkeutta tehdä hyviä ratkaisuja, jotka luovat työpaikkoja, vakautta ja turvallisuutta. Selviydymme, kun otamme vastuuta lähimmäisistämme ja omasta elämästämme. Tällä samalla reseptillä menestyy varmasti myös Suomi.

Avainsanat: Yrittäjyys, työpaikat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini