Vihdin kunnanvaltuusto puhaltaa yhteen hiileen

Maanantai 13.12.2021 - Eerikki Viljanen


Vihdin kunnanvaltuuston kokous 13.12.2021, päätössanat

Kiitos kuluneesta vuodesta, kiitos niin edelliselle valtuustolle alkuvuodesta ja teille, jotka kesällä otitte vuorostanne Vihdin kehittämisen viestikapulan. Kuntastrategian päivitys etenee, lautakuntien, hallituksen, valtuuston ja muiden toimielimien työ on saatu syksyn aikana rullaamaan mallikkaasti. Toki pitää todeta, että jonkin verran alkumatkalla on pomppujakin ollut, mutta mielestäni ne ikään kuin kuuluvat lajin kuvaan.

On tärkeää, että asioista keskustellaan valmistelun ja päätöksenteon yhteydessä, voidaan olla erimielisiä, tehdä vastaesityksiä ja tarvittaessa sitten vaikka äänestää. Mutta oleellista on, että asioita saadaan eteenpäin, että mahdollisten äänestystenkin jälkeen sitten sitoudutaan viemään asioita eteenpäin ja katsomaan yhdessä eteenpäin.

Tärkeintä on säilyttää halu kehittää kuntaa, rakentaa yhteistyötä ja etenkin toimia asemiemme mukaisesti kunnioittaen kuntalaisia, kunnan työntekijöitä/ viranhaltijoita ja etenkin toinen toisiamme.

 

Arvoisa valtuusto,

Kun palasin kotiin kuntastrategian päivitys -valtuustoseminaarista ajattelin, että tunnelma seminaarissa oli yllättävä – jopa suomalaisille epätavallinen. Me suomalaiset, kun olemme usein pessimismiin taipuvaisia, mutta valtuustoseminaarissa me kaikki näimme Vihtimme osalta käytännössä vain mahdollisuuksia.

Meidän sijaintimme, kuntalaiset/väestö, palveluiden tuottajat, kunnan henkilöstö ym. ym. avaavat meille todella paljon mahdollisuuksia, vaikka haasteitakin toki on. Meillä on kaikki edellytykset pärjätä erittäin hyvin tulevaisuudessa, kunhan puhallamme yhteiseen hiileen. Ja olenkin varma, että ensi vuosikin on meille menestyksekäs.

Vuosi on lopuillaan, kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta. Kiitos valtuutetuille, kunnan työntekijöille ja sidosryhmille. Hyvää joulua teille ja läheisillenne, vietetään rauhaisaa joulua, koitetaan levätä ja ladata akkuja, jotta jaksamme sitten lähteä taas tarmolla tulevaan vuoteen.

Edesmennyttä kenraalia mukaillen voinen sanoa: ”Vihti on hyvä paikka, paras paikka meille ja kaikille tuleville vihtiläisille”.

Kiitos.

 

Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen

Avainsanat: Vihti, kunnanvaltuusto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini