Kaupan hyllyllä kotimaisuus selkeytyy

Maanantai 5.6.2017 klo 16:50

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen, Mikko Kärnä ja Eerikki Viljanen vauhdittavat elintarvikealaa ja kauppaa ruuan alkuperämerkintöjen selkeyttämiseen. Ruuan alkuperän tarkempi ilmoittaminen edistää kansanedustajien mielestä parempaa kuluttajatietoisuutta ja kotimaisen ruuan arvostusta.

”Muutos vaati poliittista tahtoa. Nyt näytönpaikka on kaupalla ja elintarvikealalla. Elintarvikeketjulle tämä on satsaus ruuan alkuperän parempaan tunnistamiseen ja se ansaitsee myös tunnustusta. Kotimaisuus on saatava paremmin esille kaupan hyllyllä tuotteiden alkuperämerkinnöissä. Kuluttajat ovat hyvin perillä siitä, millaisia seurauksia ostopäätöksillä on. Alkuperämerkintöjen selkeyttämisen eteen on tehty jo pitkään töitä tuottajien tahdosta. ”

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruoka, alkuperämerkinnät, toimenpidealoite

Ruoan alkuperämerkinnät selkeytyvät

Torstai 23.2.2017 klo 14:52

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen, Mikko Kärnä ja Eerikki Viljanen kiittävät ministeri Kimmo Tiilikaista päätöksestä ruoan alkuperämerkintöjen selkiyttämisestä. Suomessa valmistettujen liha- ja maitotuotteiden ainesosien alkuperän merkintä tulee pakolliseksi maa- ja metsätalousministeriön antamalla asetuksella. Asetus on tarkoitus antaa kesäkuussa ja valmistajilla on tämän jälkeen kuuden kuukauden siirtymäaika merkintöjen toteuttamiseksi.

Kansanedustajat laativat asiasta viime vuoden toukokuussa toimenpidealoitteen, jonka allekirjoitti 108 kansanedustajaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruoka, alkuperämerkinnät, toimenpidealoite

Ruoan alkuperämerkintöjä selkiytettävä

Perjantai 20.5.2016 klo 15:14

Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä, Pertti Hakanen ja Eerikki Viljanen ovat tehneet eduskunnalle toimenpidealoitteen elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkintöjen selkiyttämiseksi.
 
Kansanedustajat haluavat tähdentää pakkausmerkintöjen täsmällisyyttä ja vertailukelpoisuutta sekä edistää puhtaan, suomalaisen ruoan arvostusta. Aloitteen allekirjoitti 108 kansanedustajaa.
                                           
 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: alkuperämerkinnät, pakkausmerkinnät, kotimainen ruoka