Sote-uudistuslausunnon valtuustopuheenvuoro

Maanantai 20.3.2017 klo 22:05

Lausunto on hyvä ja selkeä vaikeasta asiasta.

Keskustan valtuustoryhmä muistuttaa, että Sote- uudistus tehdään, jotta pystyisimme säilyttämään nykyisen kaltaiset hyvinvointipalveluita väestön ikääntyessä ja sairaanhoidon kustannusten noustessa.

Uudistusta on nyt Suomessa yritetty tehdä viimeisten kymmenen vuoden aikana useammankin hallituksen toimesta. Tämä nyt menossa oleva ponnistus on paras tähänastisista ja nyt tämä menee maaliin.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sosiaali- ja terveyspalvelut, hoitoketju, valinnanvapaus,

Sote ja aluehallinnon uudistus

Maanantai 7.11.2016

Vihdin kunnan näkemys ja keskeisin yhteenveto on tehtävissä annettavan lausunnon vastauksesta ensimmäiseen kysymykseen.

"Vihdin kunta pitää esitetyn uudistuksen tavoitteita ja keskeisiä keinoja kannatettavina ja perusteltuina. Valtakunnan tasolla sosiaali- ja terveyspalveluiden riittävä koko vahvistaa palveluiden yhdenvertaista saatavuutta, laatua ja kustannustehokkuutta."

Kyseessä on massiivinen uudistus, jota ei todellakaan päästä tekemään ns. Puhtaalta pöydältä - ja siksi toki tästäkin löytyy vielä avoimia kohtia ja aihetta kritiikillekin. 

Kriittisyyden puuskissakin on muistettava, että maakunta- ja soteuudistus on välttämätön. Siksi sitä on jo valmisteltu ja yritetty erikokoonpanoissa jo vuosikymmenen ajan. Entisellään jatkamisen on arvioitu olevan vanhenevassa ja nousevien terveydenhoitokustannusten ja terveydenhuolloin hallintohimmelien Suomessa taloudellisesti kestämätöntä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sosiaali- ja terveyspalvelut, maakunta, terveyskeskus, valtuustopuhe